Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 1ks celé kuře, bez drobů
    mléko 500ml
    skořice 2ks kůra
    šalvěj 1hrst
    česnek 4stroužky
    olivový olej 4lžíce
    pomeranč 1ks kůra
    pepř černý
Pokyny
  1. Kuře očistíme, potřeme česnekem, opepříme.
  2. V pekáčku osmahneme dozlata na olivovém oleji.
  3. Olivový olej vylijeme a vlijeme mléko s ostatními surovinami.
  4. Kuře vrátíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C hodinu a půl, průběžně poléváme mlékem.
  5. Podáváme s bramborami, které polijeme vzniklou omáčkou.

Autorkou fotografií je blogerka cookingwithsusa.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*