Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
|
Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Pokyny
- Salát vypereme, rozebereme na listy a osušíme. Vložíme do misky a přidáme nakrájené papriky, okurku, jarní cibulku, rajčata a brambory.
- Dále přidáme celé spařené fazolky, také olivy, kapary, posekaný kerblík, hořčicový dresink a vše dobře, ale opatrně promícháme.
- Vše by mělo být dresinkem rovnoměrně glazované.
- Pak servírujeme na jednotlivé talíře.
- Nakonec přidáme maso tuňáka bez šťávy a zároveň dozdobíme zastřeným vejcem, které má ještě tekutý žloutek. Lze ale použít i vejce vařené, nakrájené na šestinky.
Originál receptu pochází z francouzského města Nice a je naprosto jednoduchý. Základem jsou vařené brambory, fazolky, cibule, salátová srdíčka, rajčata, kerblík, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej.