Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
|
Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí prsa
400g
cizrna
400g
brambor
200g
kuřecí vývar
1-5litrů
rajčata
1plechovka
olivy
200g
černé
cibule
1ks
česnek
2stroužky
petržel
1hrst
bobkový list
1ks
|
Pokyny
- Na hlubší pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, bobkový list a vše restujte cca 3 minuty.
- Poté vsypte kuřecí prsa a prudce je z obou stran opečte.
- K masu vlijte kuřecí vývar, rajčata z plechovky a vše nechte pod poklicí 45 minut probublávat.
- Poté přidejte na čtvrtiny nakrájené brambory i se slupkou a ostatní suroviny a vše společně vařte dalších 30 minut.
- Před koncem vaření vytáhněte kuřecí maso, rozeberte ho na kousky a vraťte ho zpět na pánev.
- Před podáváním pokrm posypte nasekanou petrželkou.
Posílám recept
Dobrý den Evženie, děkujeme Vám a budeme se na recept těšit. Krásný den!
Děkujeme!