Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
|
Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
ryba
řízky
vinný ocet
400ml
voda
300ml
chilli
paprička
zázvor
čerstvý
nové koření
5kuliček
bobkový list
2ks
|
Pokyny
- Lák vytvoříme z vody, octa, mrkve nakrájené na kolečka, cibule na půlkolečka a koření.
- Tři až čtyři minuty provařit, sklenici sterilizujeme vařící vodou.
- Do sklenice naskládáme kapra v celku s listovou petrželí, proložíme zeleninou z nálevu a zalijeme nálevem.
- Nejdřív necháme vychladnout, pak zavřít.
- Tři dny necháme macerovat, pak do čtyř dní sníst.