Pečené jablíčkové růže

Říká se, že v jednoduchosti je krása, a přesně toto úsloví vystihují jablečné růžičky. Kombinaci listového těsta a jablek v podobě štrúdlu zná snad každý. Pokud si ale s těmito surovinami trošku pohrajete, vykouzlíte z nich efektní variaci v podobě rozvitých květů růže. Vypadají skvěle, sladce chutnají a v ústech příjemně křupou.
Říká se, že v jednoduchosti je krása, a přesně toto úsloví vystihují jablečné růžičky. Kombinaci listového těsta a jablek v podobě štrúdlu zná snad každý. Pokud si ale s těmito surovinami trošku pohrajete, vykouzlíte z nich efektní variaci v podobě rozvitých květů růže. Vypadají skvěle, sladce chutnají a v ústech příjemně křupou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 růžiček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablko 2ks červené
    marmeláda 2lžíce meruňková
    citrón ½ks
    voda 0,5litru
Pokyny
  1. Jablka omyjte, rozpulte, vykrojte jádřince a nakrájejte je na plátky tenké asi 2 mm.
  2. Plátky jablek vložte do mísy a zalijte je čistou vodou. Jablka musí být ponořená.
  3. Přidejte citronovou šťávu a mísu vložte do mikrovlnné trouby. Vařte 5 minut.
  4. Plátky jablek musí změknout tak, aby se ohýbaly.
  5. Vodu poté slijte a jablka opatrně osušte v utěrce.
  6. V misce smíchejte meruňkovou marmeládu se lžící vody. Misku dejte opět do mikrovlnné trouby a vařte asi minutu.
  7. Pak marmeládu znovu promíchejte.
  8. Listové těsto rozválejte a rozkrájejte ho na 6 stejných pruhů o šířce cca 7 cm.
  9. Každý pruh těsta potřete zlehka marmeládou a poklaďte plátky jablek.
  10. Spodní část těsta přehněte a zarolujte ho tak, aby plátky jablek přečnívaly.
  11. Růžičky vložte do formy na muffiny a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40‒45 minut.
  12. Hotové růžičky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Sklenici od marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo
.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*