Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.
|
Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí maso
1ks
paprika
1ks
žlutá
paprika
1ks
červená
jarní cibulka
1ks
petržel
1ks
|
Pokyny
- Otrháme kůži z masa, aby to nebylo příliš tučné.
- Orestujeme krátce papriky, přidáme maso, zamícháme, přidáme výpek z kuřete, zeleninu, která se pekla spolu s kuřetem, promícháme, přidáme rýži.
- Jasmínovou nebo ideálně basmati, opepříme, přidáme petržel, cibule, vodu 1:1 k rýži.
- V tomto případě díky výpeku a zelenině trochu méně, přiklopíme, přivedeme k varu, vložíme do trouby předehřáté na 130 stupňů.
- Až rýže zesklovatí, je hotová. Přidáme nasekanou šalvěj a jarní cibulku.