Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
|
Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
jehněčí maso
1ks
hřbet - zbavený blan a loje, opepřený a osolený
|
Pokyny
- Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
- Necháme odležet minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
- Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
- Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
- Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu.
- Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nádivkou a přelité šťávou.
- Nebo vyzkoušejte jehněčí špízy.