Tuto chlapskou pochoutku oceníte nejen na pánské jízdě, ale zapráší se po ní i u vás doma. Jedná se o jednoduchou chuťovkou, kterou zvládne připravit opravdu každý.
|
Tuto chlapskou pochoutku oceníte nejen na pánské jízdě, ale zapráší se po ní i u vás doma. Jedná se o jednoduchou chuťovkou, kterou zvládne připravit opravdu každý.
|
Porce
1 sklenice
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
voda
400ml
ocet
200ml
pepř
10kuliček
nové koření
8kuliček
klobása
3ks
bobkový list
3ks
chilli
1ks
paprička
cibule
1ks
sůl
1lžička
hořčice
hrubozrnná nebo kremžská
|
Pokyny
- Do většího hrnce nalijeme ocet s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a sůl.
- Nálev necháme cca 5 minut probublávat, stáhneme plamen a pustíme se do přípravy klobásek.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na poloviční kolečka.
- Klobásky podélně rozkrojíme tak, aby se daly otevřít.
- Klobásky zevnitř potřeme hořčicí a vložíme do nich plátek cibule.
- Takto připravené je ukládáme střídavě spolu s cibulí a nakrájenou feferonkou do větší sklenice.
- Na závěr vše přelijeme ještě teplým nálevem a po vychladnutí necháme klobásky ještě dalších 5 dnů odležet.
- Při zalévání klobásek dbejte na to, aby sklenice a klobásky nebyly příliš studené, sklenice by mohla prasknout.
- Horký nálev z octa používáme nejen kvůli chuti, ale také proto, že nám cibule v nálevu nezčerná.
- Klobásky chutnají skvěle s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva.