Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
|
Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli osmažíme dorůžova, přidáme maso a osmahneme.
- Přidáme rajčatový protlak a koření (bez česneku a majoránky), přilijeme cca 300 ml vody a přikryjeme pokličkou.
- Až je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu necháme zredukovat (odpařit). Následně šťávu zaprášíme moukou, necháme přejít varem a rozmixujeme s trochou teplé vody.
- Přidáme česnek, majoránku a pivo.
- Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramboráčky.
- Guláš můžete ozdobit plátky cibule.
Potřebujete omáčku více zahustit? Je to jednoduché - použijte chléb.