Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
|
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme, stejně tak pohanku ( tu několikrát propláchneme, ve vroucí vodě povaříme 2 minuty a necháme dojít pod peřinou).
- Nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a pokrájený bůček osmažíme na sádle, přidáme pohanku a koření.
- Směs promícháme s uvařenými bramborami a vložíme do vymazané zapékací misky.
- Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, osmaženou slaninou a brynzou a zapečeme dvacet minut v troubě rozpálené na 200 °C.
- Podáváme se zakysaným zelím, ozdobené petrželkou.