Polévka z lososa – Vánoce bez tradiční polévky?

Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte. Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte. Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    losos 300g příp. filé z lososa
    voda 0,7l
    brambor 3ks
    smetana 2dl sladká
    cibule 1ks červená
    máslo 1lžíce
Pokyny
  1. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostičky nakrájeného lososa, krátce vše osmažte a zalijte vodou.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a vše spolu vařte, dokud brambory nezměknou.
  4. Uvařenou polévku nechte vychladnout a tyčovým mixérem všechno v hrnci rozmixujte dohladka.
  5. Do krému vmíchejte 2 dl smetany a citronovou šťávu.
  6. Polévku prohřejte, ochuťte solí a pepřem.
  7. Tak jako klasickou rybí polévku podávejte s kostičkami opečené housky nebo opečeného chleba.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*