Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte.
Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
|
Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte.
Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na kostičky nakrájeného lososa, krátce vše osmažte a zalijte vodou.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory a vše spolu vařte, dokud brambory nezměknou.
- Uvařenou polévku nechte vychladnout a tyčovým mixérem všechno v hrnci rozmixujte dohladka.
- Do krému vmíchejte 2 dl smetany a citronovou šťávu.
- Polévku prohřejte, ochuťte solí a pepřem.
- Tak jako klasickou rybí polévku podávejte s kostičkami opečené housky nebo opečeného chleba.
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.