Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
|
Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
|
Porce
10 palačinek
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Všechny suroviny je třeba metličkou vyšlehat dohladka den předem, aby se těsto ideálně vychladilo.
- Pokud ale nemáme tolik času, bude stačit i hodina odpočinku.
- Poté smažíme na másle klasické palačinky, u toho dětem raději pomůžeme, i když třeba máme dobrou pánev, na které se smaží bez tuku, stále je tato fáze riziková.
- Hotové palačinky pak necháme děti nazdobit dle jejich fantazie.
- Stejně jako zeleninové, je možné udělat i ovocné mámení.
- V tomto případě můžeme použít kulaté vykrajovátko na meloun, které vytvoří bezchybné kuličky.
- Díky tomu se dají vyrábět například květiny nebo malá hlava apod.
- V tomto ohledu se kreativitě meze nekladou.
- Tak a to je vše, tedy vlastně ještě jeden tip nejen na léto.
- Jestli něco děti milují, tak je to patlání se v něčem, proto je skvělé nechat je udělat žmolenku na ovocný koláč.
- Není to náročné, a navíc si jí pak mohou koláč posypat.