Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!
|
Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí maso
4ks
kuřecí prsa
slanina
4plátky
strouhanka
150g
mouka
3lžíce
špenát
2hrsti
listový
vejce
2ks
citrón
2ks
olej
slunečnicový
|
Pokyny
- Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky a nechte je vařit asi 12‒15 minut v mírně osolené vodě.
- Brokolici rozdělte na růžičky a vhoďte ji do hrnce k bramborům cca 8 minut před koncem jejich vaření.
- Slaninu položte na pánev s trochou olivového oleje a opečte ji dokřupava.
- V malé misce smíchejte máslo s rozetřeným česnekem a nasekanou petrželkou.
- Přidejte čerstvě mletý pepř a máslo nechte ztuhnout v lednici.
- Kuřecí prsa očistěte, každé podélně rozřízněte a vytvořte v něm kapsu.
- Naplňte ji česnekovým máslem a opečenou slaninou.
- Kapsy obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte je ve dvoucentimetrové vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
- Brambory s brokolicí slijte, přidejte oříšek másla, sůl a pepř a vše rozmačkejte vidličkou na hladké pyré.
- Hotovou kuřecí kapsu opatrně nakrájejte na plátky. Pyré naservírujte na talíř a poklaďte ho přichystanými plátky nakrájené kapsy.
- Nakonec vše ještě můžete ozdobit listovým špenátem a měsíčkem citrónu.