Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
|
Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Slupky nových brambor vysušíme v papírové utěrce.
- Olej rozpálíme a otestujeme jeho teplotu – správně rozpálený olej tvoří bublinky kolem kousku brambor.
- Olej je optimální řepkový nebo slunečnicový.
- Slupky vyjmeme v momentě, kdy začnou praskat.
- Necháme odkapat a na papírovém ubrousku vsáknout olej.
- Posolíme a okořením čerstvým tymiánem nakrájeným nadrobno.
- Servírujeme v kornoutku z pečicího papíru.