Smažené bramborové lupínky

Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor slupky
    olej na smažení
Pokyny
  1. Slupky nových brambor vysušíme v papírové utěrce.
  2. Olej rozpálíme a otestujeme jeho teplotu – správně rozpálený olej tvoří bublinky kolem kousku brambor.
  3. Olej je optimální řepkový nebo slunečnicový.
  4. Slupky vyjmeme v momentě, kdy začnou praskat.
  5. Necháme odkapat a na papírovém ubrousku vsáknout olej.
  6. Posolíme a okořením čerstvým tymiánem nakrájeným nadrobno.
  7. Servírujeme v kornoutku z pečicího papíru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*