Smažený chřest

Nezvykle upravený chřest oživí váš jarní stůl a navíc je plný zdravých látek.
Nezvykle upravený chřest oživí váš jarní stůl a navíc je plný zdravých látek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    chřest 1svazek
    vejce 2ks
    olej na smažení
Pokyny
  1. Chřest oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce.
  2. Pak jej vložte do osolené vroucí vody, do níž jste přidali plátek citronu a lžičku cukru.
  3. Povařte přibližně 10 minut.
  4. Chřest nechte okapat v sítu, pak jej osušte, obalte v mouce, rozšlehaných a jemně osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
  5. Obalené kousky chřestu usmažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  6. Podávejte s jemně našlehanou bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*