Sójové mléko chutná i léčí

Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
  • Encyklopedie
Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 hrnek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sójové boby 1hrnek
    voda 2sklenice
    sůl ½lžičky
Pokyny
  1. Sóju na noc namočíme a druhý den řádně propláchneme. Následně směs rozmixujeme s vodou.
  2. Rozmixovanou hmotu pak přecedíme přes sítko nebo plátno.
  3. Mléko ještě necháme projít varem a přidáme ½ lžičky soli, můžeme také různě dochutit (dle tipů viz níže).
  4. Povaříme na mírném ohni zhruba 15 minut a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*