Špecle s brokolicí, kapary a žloutkovou omáčkou

Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 1balení špecle
    brokolice 1ks
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    máslo 1lžíce
    olivový olej 1lžíce
    kapary 2lžíce
    smetana 150ml
    vejce 3ks žloutek
    citrón 1/2ks
    pepř bílý
Pokyny
  1. Bramborové špecle dejte vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut.
  2. Brokolici rozeberte na malé růžičky a také ji uvařte v jiném hrnci ve slané vodě – asi 10 minut.
  3. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je nadrobno.
  4. Na pánvi rozpalte olej a máslo a cibuli s česnekem na omastku opečte.
  5. Hotovou brokolici sceďte a nechte okapat.
  6. Pak ji přidejte k cibuli a česneku. Společně promíchejte a přidejte kapary.
  7. Smetanu nalijte do menšího kastrolku, přidejte žloutky a citronovou šťávu, osolte, dochuťte bílým pepřem a pečlivě rozšlehejte na jemnou omáčku, kterou následně krátce povařte.
  8. Hotové špecle sceďte a přendejte je do větší mísy, v níž budete pokrm podávat.
  9. Přidejte k nim brokolici s cibulí, česnekem a kapary a vše zlehka promíchejte.
  10. Zvlášť do omáčníku nalijte žloutkovou omáčku a do misky nachystejte nasekanou čerstvou pažitku na posypání jednotlivých porcí.

Pro obměnu můžete bramborové špecle nahradit těstovinami. Vhodné jsou penne nebo fusilli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*