Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
|
Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Namočené houby uvaříme do měkka a necháme vystydnout.
- Veku zbavenou kůrky necháme den odpočinout a zaschnout.
- Pak ji nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Přidáme nastrouhaný sýr, houby, žloutky a koření. Se solí opatrně, neboť sýry jsou při tepelné úpravě slanější.
- Lehce dohustíme moukou a přidáme pevný bílkový sníh a část petrželky s bylinkami.
- Do předem připravené vroucí vody vložíme noky ze vzniklého těsta, vytvarované lžící.
- Když se voda s noky zavaří, přiklopené je stáhneme z plotny. Mezitím si na mírném plameni přepustíme do hněda máslo a scedíme ho přes jemné sítko nebo látkový ubrousek. Po pěti minutách noky vyndáme sítkem z vody děrovanou lžící, necháme okapat a dáme na talíř.
- Posypeme jemně nastrouhaným sýrem, ale jen ementálovým typem, přelijeme horkým máslem a podáváme posypané petrželkou.
- Posypeme jemně nastrouhaným sýrem, ale jen ementálovým typem, přelijeme horkým máslem a podáváme posypané petrželkou.