Uzený pstruh je v kombinaci s křenem a cibulkou příjemně pikantní. Tento pokrm může být lehkou letní večeří nebo větším předkrmem. Místo pstruha můžete použít třeba lososa nebo kvalitní sardinky.
|
Uzený pstruh je v kombinaci s křenem a cibulkou příjemně pikantní. Tento pokrm může být lehkou letní večeří nebo větším předkrmem. Místo pstruha můžete použít třeba lososa nebo kvalitní sardinky.
|
Porce
8 porcí
|
Doba přípravy
60 minut
|
Chod
|
Pokyny
Těsto
- Mouku, vejce, sůl a případně trošku vody smícháme. Asi 10 minut hněteme, tak aby vzniklo pevné, kompaktní a hladké těsto.
- Zabalíme jej do fólie a necháme asi tři hodiny odležet v lednici.
- Pak jej rozdělíme na díly a vyválíme z něj tenké obdélníky přibližně 10 x 20 cm.
- Na delší stěnu naznačíme rádýlkem čtyři díly.
- Mezi rysky nastříkáme úměrné množství náplně a těsto zvlhčíme pomocí štětce.
- Přehneme kratší stranu v polovině po celé délce, uzavřeme tím těsto jako taštičku.
- Pečlivě umačkáme v místech, kde se těsto dotýká, a rádýlkem rovnoměrně odřízneme. Tak aby vznikly čtyři kusy taštiček. Pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.
Náplň
- Maso ryby, sýr a trochu soli s pepřem vložíme do kutru.
- Umixujeme do hladké kompaktní hmoty.
- Důkladně promícháme a případně ještě osolíme.
- Pokud by se směs zdála příliš suchá, můžeme ještě přidat pár lžic smetany.
- Vložíme ji do cukrářského pytlíku a plníme taštičky.
Omáčka
- V menším rendlíku rozehřejeme máslo a přidáme šalotku nakrájenou najemno. Směs dusíme do sklovita a pak zalijeme bílým octem, přivedeme k varu a následně přidáme mléko a smetanu.
- Pomalu vaříme asi dvě minuty a přidáme chléb nakrájený na kostičky.
- Opět vaříme asi dvě minuty, přidáme křen, zlehka necháme přejít varem, promícháme a ihned promixujeme do hladka ponorným mixérem.
- Přecedíme přes síto a můžeme podávat. Pokud budeme omáčku servírovat později, po ohřátí ji ještě promixujeme mixérem, aby byla při podávání zlehka napěněná.