Teplý hruškový kompot s ostružinami a zakysanou smetanou

Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
  • Encyklopedie
Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hruška 4ks
    cukr ½hrnečku
    víno 1/3hrnečku sladké dezertní
    pomeranč 2ks použijeme kůru a šťávu
    voda ¼hrnečku
    badyán 2ks
    skořice 1ks celá
    rum 1lžíce
    ostružiny 20ks
Pokyny
  1. Cukr svaříme s vodou, vínem, kořením, šťávou a kůrou z pomeranče. V horké šťávě vaříme oloupané a nakrájené hrušky do měkka.
  2. Pak je vyndáme do skleničky nebo misky a zalijeme horkou šťávou, opatrně přidáme ostružiny.
  3. Navrch položíme nok ze zakysané smetany, který jsme vytvarovali polévkovou lžící.
  4. Kompot můžeme dozdobit čerstvou mátou nebo meduňkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*