Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
|
Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cukr svaříme s vodou, vínem, kořením, šťávou a kůrou z pomeranče. V horké šťávě vaříme oloupané a nakrájené hrušky do měkka.
- Pak je vyndáme do skleničky nebo misky a zalijeme horkou šťávou, opatrně přidáme ostružiny.
- Navrch položíme nok ze zakysané smetany, který jsme vytvarovali polévkovou lžící.
- Kompot můžeme dozdobit čerstvou mátou nebo meduňkou.