Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    smetana 100ml část můžete nahradit mlékem
    bůček 100g
    slanina 100g
    rohlík 5ks suchý
    žloutek 4ks
    bílek 4ks
    kopřivy 1hrst
    máslo na vymazání
Pokyny
  1. Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
  2. Bůček a slaninu pokrájejte, osmahněte a po vychladnutí opatrně smíchejte s nádivkou.
  3. Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost.
  4. Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
  5. Trvá to kolem půl hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*