Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
|
Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
- Bůček a slaninu pokrájejte, osmahněte a po vychladnutí opatrně smíchejte s nádivkou.
- Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost.
- Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
- Trvá to kolem půl hodiny.