Treska s bramborovou kaší – jídlo připravené v jednom pekáčku

Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ryby 600g treska
    brambor 500g
    mléko 500ml
    vejce 3ks žloutek
    máslo 6lžic na vymazání formy
    parmazán 4lžíce na posypání
    mouka 3lžíce hladká
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě.
  2. Uvařené brambory propasírujeme a přidáme k nim 3 žloutky, 4 lžíce parmezánu, 100 ml mléka a sůl a vytvoříme hladkou kaši. Tu pak rozprostřeme kolem dokola zapékací mísy.
  3. Do středu zapékací mísy naskládáme kousky osolené a opepřené tresky.
  4. Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme 400 ml studeného mléka, špetku muškátového oříšku a vytvoříme bešamel. Přelijeme jím tresku a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
  5. Pečeme cca 15-20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Organizovaný sběr těchto obalů probíhá již v mnoha městech a obcích v celé ČR. Pokud budete mít karton doma uložený delší dobu, je dobré jej vymýt, aby se zbytek mléka nezkazil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*