Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
|
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě.
- Uvařené brambory propasírujeme a přidáme k nim 3 žloutky, 4 lžíce parmezánu, 100 ml mléka a sůl a vytvoříme hladkou kaši. Tu pak rozprostřeme kolem dokola zapékací mísy.
- Do středu zapékací mísy naskládáme kousky osolené a opepřené tresky.
- Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme 400 ml studeného mléka, špetku muškátového oříšku a vytvoříme bešamel. Přelijeme jím tresku a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
- Pečeme cca 15-20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Organizovaný sběr těchto obalů probíhá již v mnoha městech a obcích v celé ČR. Pokud budete mít karton doma uložený delší dobu, je dobré jej vymýt, aby se zbytek mléka nezkazil.