Zapečené knedlíky

Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    knedlík 1ks houskový
    maso 1ks vepřové plecko
    chorizo 1ks
    cibule 1ks
    protlak 1ks rajčatový
    olej 1lžíce
    paprika mletá
    víno červené
Pokyny
  1. Vepřové maso zprudka orestujeme na oleji, aby nepustilo příliš vody, přidáme chorizo, protlak. Mezitím natrháme knedlík na kousky.
  2. Cibuli přidáme na pánev, záměrně později, aby nebyla příliš upečená a tmavá, to se hodí spíše na české omáčky.
  3. Chceme, aby uvolnila chuť a úplně se nerozpadla.
  4. Přidáme sladkou papriku a tři bobkové listy.
  5. Krátce zpěníme – paprika díky krátké tepelné úpravě nezhořkne, proto ji nepřidáváme hned na začátku.
  6. Přidáme červené víno, ideálně Cabernet nebo Merlot, které se za chvíli vypaří.
  7. Láhev od vína nezapomeneme dát do tříděného odpadu!
  8. Přiklopíme a necháme patnáct až dvacet minut dusit, občas promícháme a případně přilijeme malinko vína.
  9. Knedlíky osmažíme na másle, klidně přepáleném – když se máslo přepálí, získá krásně ořechovou chuť.
  10. Zapékací misku naplníme do poloviny masovou směsí, navrch poklademe knedlíky a na vrchním pečení s grilem chvíli zapékáme, až se knedlíky zbarví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*