Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
|
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vepřové maso zprudka orestujeme na oleji, aby nepustilo příliš vody, přidáme chorizo, protlak. Mezitím natrháme knedlík na kousky.
- Cibuli přidáme na pánev, záměrně později, aby nebyla příliš upečená a tmavá, to se hodí spíše na české omáčky.
- Chceme, aby uvolnila chuť a úplně se nerozpadla.
- Přidáme sladkou papriku a tři bobkové listy.
- Krátce zpěníme – paprika díky krátké tepelné úpravě nezhořkne, proto ji nepřidáváme hned na začátku.
- Přidáme červené víno, ideálně Cabernet nebo Merlot, které se za chvíli vypaří.
- Láhev od vína nezapomeneme dát do tříděného odpadu!
- Přiklopíme a necháme patnáct až dvacet minut dusit, občas promícháme a případně přilijeme malinko vína.
- Knedlíky osmažíme na másle, klidně přepáleném – když se máslo přepálí, získá krásně ořechovou chuť.
- Zapékací misku naplníme do poloviny masovou směsí, navrch poklademe knedlíky a na vrchním pečení s grilem chvíli zapékáme, až se knedlíky zbarví.