Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
|
Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
žampiony
2ks
paprika
½ ks
zelená
cuketa
2plátky
lilek
2plátky
jarní cibulka
2ks
žloutek
1ks
tempurová mouka
100g
voda
½ dcl
olej
na smažení
Dashi kombu, sójová omáčka
řasa
1plátek
kombu
voda
0,25l
ovesné vločky
1hrneček
uzeného tuňáka
omáčka
0,15l
sójová
|
Pokyny
- Zeleninu nakrájíme na středně velké kousky a obalíme v mouce. Vejce a tempurovou mouku smícháme s ledovou vodou a vyšleháme do hladkého těstíčka.
- Olej si zahřejeme na střední teplotu, obalenou zeleninu máčíme do těstíčka a ihned po lehkém okapání vkládáme pomalu do rozpáleného oleje.
- Smažíme na střední teplotu, dokud povrch není zlatavý a křupavý. Po usmažení necháme přebytečný olej okapat na papírovém ubrousku.
- Podáváme se sójovou omáčkou, kterou připravíme tak, že řasu namočíme do studené vody na 30 minut a pak ji necháme přejít varem.
- Po uvaření stáhneme hrnec s vývarem a řasou z ohně a přisypeme tuňákové vločky. Vše necháme stát zhruba 20 minut a pak scedíme.
- Vzniklý vývar smícháme se sójovou omáčkou a necháme vystydnout.