Zimní boršč s červenou řepou

Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.
Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 2l
    brambor 3ks
    červená řepa 2 - 3ks
    mrkev 2ks
    cibule 1ks
    petržel 1ks
    celer 1/4hlávky
    bílé zelí 1/2hlávky
    citrón 1/2ks
    cukr 1lžíce
    sádlo 2lžíce
    nové koření 3kuličky
    pepř 5kuliček
    bobkový list 1 - 2ks
    feferonky 1ks dle chuti
    zakysaná smetana na dozdobení
Pokyny
  1. Den předem si uvaříme silný vývar - maso zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme do změknutí (cca 3-5 hodin) spolu s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a feferonkou.
  2. V páře si uvaříme 2‒3 červené řepy (podle velikosti 1‒1 ½ hodiny).
  3. Na sádle nebo přepuštěném másle orestujeme cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel a nakonec na nudličky nakrájené bílé zelí a brambory na kostky.
  4. Vše zalijeme scezeným vývarem a vaříme do změknutí všech surovin.
  5. Nakonec přidáme nakrájenou uvařenou řepu, pokrájené maso a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem.
  6. Servírujeme ozdobené lžičkou zakysané smetany.
  7. Kdo to má rád, může polévku doplnit i sterilovanými nebo vařenými fazolemi.

Autorkou receptu je Romana Böhmová

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*