Spousta cibule, pikantní indické koření, zdravé tofu, zelenina a pořádná porce voňavé rýže. Toto jídlo vám dodá energii a díky koření vás krásně zahřeje.
|
Spousta cibule, pikantní indické koření, zdravé tofu, zelenina a pořádná porce voňavé rýže. Toto jídlo vám dodá energii a díky koření vás krásně zahřeje.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zeleninu si očistíme, cibuli nasekáme na půlměsíčky a společně s nakrájenou petrželí a dýničkou ji osmahneme na olivovém oleji.
- Já s olejem nikdy nešetřím. Organismus lépe pracuje - je stabilní.
- Do osmahnuté zeleniny přidáme 3-6 lžic rýžového sirupu.
- Stranou si rozmícháme hrášek s curry kořením, citronovou šťávou, špetkou skořice a solí a vzniklou „zálivku“ vmícháme do zeleniny.
- Dle potřeby dolijeme trochu vody.
- Pokud máme rádi zázvor, můžeme do curry přimíchat také pár lžiček zázvorové šťávy nebo chilli.
- Vše přikryjeme pokličkou a necháme pár minut povařit.
- Následně rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Na závěr do curry omáčky přimícháme nakrájené tofu.
Podáváme s jasmínovou, popřípadě celozrnnou rýží, kterou ozdobíme gomasiem (drcený pražený sezam nebo dýňové semínko s restovanou solí).
Dobry den, jakym zpusobem muzu nahradit hrasku? Bydlim v zahranici, ale hrasku jsem Tu bohuzel neobjevila. Dekuji!