Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
|
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
|
Porce
1 štrúdl
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
listové těsto
1ks
zakysaná smetana
250ml
fíky
6ks
zralý
med
5lžic
třtinový cukr
5lžic
strouhanka
5lžic
citrón
½ks
|
Pokyny
- Fíky pokrájejte na tenčí plátky.
- Listové těsto na pečicím papíře rozložte na plech.
- Střed „placky“ posypte strouhankou a na ni navršte plátky fíků.
- Ovoce pokapejte citronem, opatrně polijte medem a poprašte skořicí. Přeložením těsta vytvořte závin.
- Jeho povrch potřete vlažnou vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
- Po této době teplotu snižte na 150 °C a dopečte ještě asi 10 minut, až povrch štrúdlu hezky zezlátne.
- Vychladlý moučník nakrájejte na porce a podávejte.
Štrúdl ozdobte kopečky zakysané smetany, kterou jste předtím ochutili třtinovým cukrem.