Šéfkuchař Oldřich Sahajdák nám představí výborný recept na risotto z nevyužitých bylinkových stonků v duchu "zero waste", které si připravíme na bylinkové emulzi.
|
Šéfkuchař Oldřich Sahajdák nám představí výborný recept na risotto z nevyužitých bylinkových stonků v duchu "zero waste", které si připravíme na bylinkové emulzi.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Všechny listy spaříme v zeleninovém vývaru.
- Vyndáme je a rozdělíme na dvě hromádky - jednu velkou a jednu velmi malou.
- Větší část rozmixujeme na jemné pesto.
- Zbylé stonky na ozdobu pokrájíme na 1 cm dlouhé kousky cca o velikosti zrnek rýže.
- Opečeme je na másle dokřupava a smícháme s pestem.
- A máme hotovo. Můžeme podávat například s bramborovými plackami.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!