Řízečky český národ miluje, co kdybychom si je tentokrát zkusili udělat trochu jinak? Vyzkoušejme je se šalvějí.
|
Řízečky český národ miluje, co kdybychom si je tentokrát zkusili udělat trochu jinak? Vyzkoušejme je se šalvějí.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
olej
50ml
šalvěj
8lístků
kuřecí maso
4plátky
šalvěj
1lžíce
jemně nasekaná
citrónová kůra
1lžička
nastrouhaná
citrónová šťáva
1lžička
pepř
1lžička
drcený barevný
chilli
1
feferonky
sůl
špetka
|
Pokyny
- Kuřecí plátky rozkrájíme na 8 kusů.
- Naklepeme je a osolíme.
- Takto upravené maso vložíme do misky, přidáme olej, šalvěj, citronovou kůru a šťávu, pepř, feferonku a vše důkladně promícháme.
- Vložíme do lednice a necháme směs přes noc marinovat.
- Na grilovací jehlu napíchneme plátek masa a lístek šalvěje.
- Maso položíme na gril o opékáme ho z obou stran, dokud nezměkne.
Kuřecí řízky se šalvějí chutnají výborně s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo pečenými bramborami. Přejeme dobrou chuť!