Řízky se šalvějí

Řízečky český národ miluje, co kdybychom si je tentokrát zkusili udělat trochu jinak? Vyzkoušejme je se šalvějí.
Řízečky český národ miluje, co kdybychom si je tentokrát zkusili udělat trochu jinak? Vyzkoušejme je se šalvějí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    olej 50ml
    šalvěj 8lístků
    kuřecí maso 4plátky
    šalvěj 1lžíce jemně nasekaná
    citrónová kůra 1lžička nastrouhaná
    pepř 1lžička drcený barevný
    chilli 1 feferonky
    sůl špetka
Pokyny
  1. Kuřecí plátky rozkrájíme na 8 kusů.
  2. Naklepeme je a osolíme.
  3. Takto upravené maso vložíme do misky, přidáme olej, šalvěj, citronovou kůru a šťávu, pepř, feferonku a vše důkladně promícháme.
  4. Vložíme do lednice a necháme směs přes noc marinovat.
  5. Na grilovací jehlu napíchneme plátek masa a lístek šalvěje.
  6. Maso položíme na gril o opékáme ho z obou stran, dokud nezměkne.

Kuřecí řízky se šalvějí chutnají výborně s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo pečenými bramborami. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*