Rozbité avokádo s bazalkou a kuřetem

Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuře 100g pečené, bez kůže
    sýr 60g gouda
    avokádo 2ks
    šalotka 1ks
    pepř bílý
    pepř kajenský
Pokyny
  1. Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. Když šalotka zezlátne, přidáme k ní na kostičky nakrájené kuře. Směs osolíme a opepříme.
  3. Avokáda si rozkrojíme napůl a vydlabeme je tak, aby nám v každé půlce avokáda zbyla zhruba centimetrová vrstva. Zbytek vydlabaného vnitřku přidáme k vychladlé kuřecí směsi.
  4. Avokáda plníme náplní směsí a zasypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Pečeme na 180 °C 15-20 minut, než nám sýr hezky zezlátne.
  6. Upečené avokádo dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*