Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
|
Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kapusta
500gramů
růžičková
jedlé kaštany
200gramů
upečené
anglická slanina
150gramů
portské víno
50ml
máslo
1lžíce
sušená petrželka
1hrstka
sůl
1špetka
pepř
1špetka
|
Pokyny
- Kapustičky očistíme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou.
- Vaříme 5 – 7 minut, aby kapustičky změkly, ale zachovaly si křehkost.
- Scedíme a opláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, nebo na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškvařit.
- Přidáme máslo, kaštany a zalijeme portským vínem.
- Víno necháme zredukovat a zhoustnout, přidáme kapustičky, promícháme a prohřejeme.
- Dochutíme petrželkou, solí a pepřem.