Rybí karbanátky

Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Rybí filé
    ryby 500g z aljašské tresky
    vejce 1 - 2ks
    chilli 1lžička vločky
    oregano 1hrst čerstvé
    limetka 1ks kůra z limetky
Zeleninová salsa
    paprika 2ks červená
    olivový olej 1 - 2lžíce
    cibule 1ks červená
    okurka 1/2ks salátová
    mango 1/2ks zralé
Pokyny
Rybí karbanátky
  1. Filé opláchneme pod studenou vodou a rozmixujeme na kaši (pokud ale zůstanou trochu větší kousky, vůbec to nevadí).
  2. Ze vzniklé kaše vymačkáme přebytečnou vodu.
  3. Přidáme 1 vejce, nadrobno nasekané oregano, koření, zakápneme šťávou z limetky a přidáme kůru a vytvoříme kompaktnější hmotu.
  4. Pokud by se hmota nechtěla spojit, přidáme ještě jedno vejce.
  5. Troubu předehřejeme na 190 °C (zapneme i horní gril).
  6. Plech vyložíme pečicím papírem.
  7. Z hmoty vytváříme pomocí navlhčených rukou bochánky o velikosti dlaně (pokud je potřeba, vytlačíme z bochánku při tvoření ještě další tekutinu).
  8. Bochánky poklademe na plech a dáme péct do trouby.
  9. Pečeme 15–20 minut, pak obrátíme a dopečeme dalších 15 minut.
Zeleninová salsa
  1. Mezitím si připravíme suroviny na salsu.
  2. Okurku, papriku, cibuli a mango nakrájíme na malé kousky.
  3. Smícháme v míse, zakápneme olejem a limetkovou šťávou.
  4. Necháme chvíli odležet a je hotovo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*