Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
|
Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
Rybí filé
Zeleninová salsa
paprika
2ks
červená
olivový olej
1 - 2lžíce
cibule
1ks
červená
okurka
1/2ks
salátová
mango
1/2ks
zralé
|
Pokyny
Rybí karbanátky
- Filé opláchneme pod studenou vodou a rozmixujeme na kaši (pokud ale zůstanou trochu větší kousky, vůbec to nevadí).
- Ze vzniklé kaše vymačkáme přebytečnou vodu.
- Přidáme 1 vejce, nadrobno nasekané oregano, koření, zakápneme šťávou z limetky a přidáme kůru a vytvoříme kompaktnější hmotu.
- Pokud by se hmota nechtěla spojit, přidáme ještě jedno vejce.
- Troubu předehřejeme na 190 °C (zapneme i horní gril).
- Plech vyložíme pečicím papírem.
- Z hmoty vytváříme pomocí navlhčených rukou bochánky o velikosti dlaně (pokud je potřeba, vytlačíme z bochánku při tvoření ještě další tekutinu).
- Bochánky poklademe na plech a dáme péct do trouby.
- Pečeme 15–20 minut, pak obrátíme a dopečeme dalších 15 minut.
Zeleninová salsa
- Mezitím si připravíme suroviny na salsu.
- Okurku, papriku, cibuli a mango nakrájíme na malé kousky.
- Smícháme v míse, zakápneme olejem a limetkovou šťávou.
- Necháme chvíli odležet a je hotovo.