Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
|
Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
|
Porce
10 kroket
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
bílá ryba
500g
treska
zakysaná smetana
200g
strouhanka
100g
parmezán
50g
tymián
4snítky
česnek
2stroužky
vejce
2ks
chilli
1/2lžičky
nebo půl čerstvé papričky
citrónová kůra
z jednoho citrónu
|
Pokyny
- Rybu si nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru.
- Přidáme česnek, kůru z citrónu, sýr, tymián, sůl a pepř, polovinu strouhanky a rozmixujeme.
- V misce si našleháme vejce, která vmícháme do rozmixované směsi. Ta by se následně měla dát tvarovat do kuliček.
- Vytvarované kuličky obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
- Do zakysané smetany nakrájíme nebo vmícháme chilli koření, lehce osolíme a opepříme.