Rybí krokety z tresky

Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 kroket
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílá ryba 500g treska
    strouhanka 100g
    parmezán 50g
    tymián 4snítky
    česnek 2stroužky
    vejce 2ks
    chilli 1/2lžičky nebo půl čerstvé papričky
    citrónová kůra z jednoho citrónu
Pokyny
  1. Rybu si nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru.
  2. Přidáme česnek, kůru z citrónu, sýr, tymián, sůl a pepř, polovinu strouhanky a rozmixujeme.
  3. V misce si našleháme vejce, která vmícháme do rozmixované směsi. Ta by se následně měla dát tvarovat do kuliček.
  4. Vytvarované kuličky obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
  5. Do zakysané smetany nakrájíme nebo vmícháme chilli koření, lehce osolíme a opepříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*