Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
|
Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
|
Porce
500 g rýže
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Základem je výběr správné rýže. Inspirujte se naším seznamem druhů rýže a vyberte si tu, která vám vyhovuje chuťově i konzistencí nejlépe.
- Před vařením rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepoteče čistá voda.
- V hrnci necháme rozpustit kostku másla a rýži na ní orestujeme.
- Až se rýže rozvoní, osolíme ji a zalijeme vodou.
- Vodu necháme vyvařit.
- Hrnec přiklopený pokličkou vložíme na 15 až 20 minut do trouby na 180 °C.
- Rýži vyndáme, načechráme vidličkou a na závěr do ní přidáme naše oblíbené koření, oříšky nebo rozinky.
Orestovanou rýži můžeme přendat do rýžovaru, který zvládne její dokonalou přípravu za nás.