Saláty na sto způsobů k létu zkrátka patří. Vsadíme se však, že tento recept ještě neznáte - salát s hermelínem a jostou. Co že je to josta? Jedná se o ovoce, které je křížencem angreštu a černého rybízu.
|
Saláty na sto způsobů k létu zkrátka patří. Vsadíme se však, že tento recept ještě neznáte - salát s hermelínem a jostou. Co že je to josta? Jedná se o ovoce, které je křížencem angreštu a černého rybízu.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
salát
1ks
hermelín
2ks
josta
1/2hrnku
olivový olej
2lžíce
třtinový cukr
2lžičky
|
Pokyny
- Hermelín si rozkrájejte na srpečky a dejte rozpéct pod grill (případně si jej ochuťte pepřem a solí).
- Do menšího hrnce dejte jostu zasypanou cukrem a krátce ji poduste (cca 1 min) Mezi tím si důkladně omyjte a natrhejte salát.
- Nakonec všechny ingredience smíchejte dohromady, dochuťte olejem a citrónem a hned podávejte.