Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
|
Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
sýr
300g
Feta
meruňky
300g
smetana
250g
zakysaná
ořechy
200g
kešu
salát
1ks
římský nebo dubáček
olivový olej
1lžíce
ocet
1lžíce
vinný
třtinový cukr
1lžička
koření
sůl, pepř
|
Pokyny
- Fetu nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte olivový olej a sýr na něm opečte dozlatova.
- Pak ho pomocí lopatky vyndejte a nechte na ubrousku vychladnout.
- Do pánve na zbylý olej vložte půlky meruněk řezem dolů, opečte je a z vrchu trochu posypte třtinovým cukrem.
- Pak pokapejte octem a počkejte, dokud se neodpaří.
- Opečené meruňky vyndejte lopatkou z pánve a ponechte je na chvíli v misce, dokud nevychladnou.
- Do pánve na zbylý olej vložte oříšky kešu a opatrně je orestujte dozlatova.
- Na talíře rozložte listy římského salátu, na ně navrstvěte sýr, meruňky a kešu, zlehka pokapejte olivovým olejem a doprostřed každé porce dejte 2 lžíce kysané smetany.
Místo meruněk můžete použít hrušky nebo švestky.