Salát s meruňkami a sýrem Feta

Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 300g Feta
    meruňky 300g
    smetana 250g zakysaná
    ořechy 200g kešu
    salát 1ks římský nebo dubáček
    olivový olej 1lžíce
    ocet 1lžíce vinný
    třtinový cukr 1lžička
    koření sůl, pepř
Pokyny
  1. Fetu nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte olivový olej a sýr na něm opečte dozlatova.
  2. Pak ho pomocí lopatky vyndejte a nechte na ubrousku vychladnout.
  3. Do pánve na zbylý olej vložte půlky meruněk řezem dolů, opečte je a z vrchu trochu posypte třtinovým cukrem.
  4. Pak pokapejte octem a počkejte, dokud se neodpaří.
  5. Opečené meruňky vyndejte lopatkou z pánve a ponechte je na chvíli v misce, dokud nevychladnou.
  6. Do pánve na zbylý olej vložte oříšky kešu a opatrně je orestujte dozlatova.
  7. Na talíře rozložte listy římského salátu, na ně navrstvěte sýr, meruňky a kešu, zlehka pokapejte olivovým olejem a doprostřed každé porce dejte 2 lžíce kysané smetany.

Místo meruněk můžete použít hrušky nebo švestky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*