Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
|
Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve řasu Wakame opláchněte a pak ji namočte na 15 minut do teplé vody. Po této době vodu slijte.
- Mezitím si připravte zeleninu – oloupejte cibuli a nasekejte ji na větší kousky, papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na proužky.
- Rajčata nakrájejte na čtvrtky a salát natrhejte na větší kousky.
- Vše dejte do salátové mísy.
- Pak přidejte mořskou řasu Wakame a na kostky nakrájené tofu a vše zlehka promíchejte.
- Z cukru, soli, octa a oleje připravte zálivku a přelijte s ní hotový salát. Znovu zlehka promíchejte a nechte krátce rozležet.
Do salátu můžete přidat pražená sezamová nebo slunečnicová semínka.