Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec.
|
Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zelené vršky pórku důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a najemno nakrájíme.
- Osolíme, opepříme a necháme 10 minut odstát.
- Jablko nastrouháme, smícháme se zlatými rozinkami a necháme také 10 minut odležet.
- Smícháme med a citronovou šťávu, do které postupně vmícháváme panenský slunečnicový olej a vytvoříme dresink.
- Nakonec z pórku vymačkáme vodu a smícháme jej s jablky a dresinkem.
- Na salátu si pochutnáme ke zdravé svačince, nebo ho můžeme podávat třeba jako přílohu ke grilovanému masu.
Pokud při vaření použijeme med ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla není třeba ho vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!