Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
|
Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
topinambur
1 - 2ks
jablko
1ks
zelí
1miska
kysané
olej
1lžička
koření
dle chuti - sůl, pepř
|
Pokyny
- Topinambury a jablko nastrouháme najemno.
- Kysané zelí nakrájíme a vše smícháme.
- Zakápneme olejem.
dle chuti okořeníme a pro zpestření můžeme přidat nasekané vlašské ořechy nebo rozinky.