Extra porce zdraví: Salátek z hub Enoki a topinkou z kváskového chlebu

Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.
Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    chléb 6plátků kváskový
    houby 1balení Enoki
    salát 1ks
    červená řepa 1balení vařená
    semínka 1balení dýňová
    ořechy 1balení kešu
    ocet Ume
    dýňový olej nebo lněný olej
Pokyny
  1. Předem si namočíme kešu oříšky! Jsou pak mnohem chutnější a stravitelnější. Z plátků chleba připravíme topinky (na pánvi nebo v topinkovači) a stranou si natrháme salátek do větší mísy, omyjeme a opražíme dýňová semínka, která poté přidáme k salátu společně s namočenými kešu a nakrájíme k nim řepu. Enoki si omyjeme a napaříme na páře (přibližně 5 minut). Následně je vmícháme do salátu. Na závěr nasekáme pažitku a přidáme ji také do salátu.
  2. Je libo zálivku? Tu zvládnete raz dva! Do sklenice s víkem dáme jeden díl ume octu a o něco více oleje (přibližně 30 ml ume octu a 40 ml oleje). Sklenici zavřeme a olej i ume ocet rozmícháme. Vzniklou zálivkou přelijeme salát a vše důkladně promícháme. Servírujeme s kváskovými topinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*