Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.
|
Exotické houby, kváskový chléb, salát, dýňová semínka a zálivka z ume octa... To je základ zdravého jídla, ve kterém objevíte nové chutě a vyzkoušíte, jak připravit zajímavé houby Enoki.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
chléb
6plátků
kváskový
houby
1balení
Enoki
salát
1ks
červená řepa
1balení
vařená
semínka
1balení
dýňová
ořechy
1balení
kešu
ocet
Ume
dýňový olej
nebo lněný olej
|
Pokyny
- Předem si namočíme kešu oříšky! Jsou pak mnohem chutnější a stravitelnější. Z plátků chleba připravíme topinky (na pánvi nebo v topinkovači) a stranou si natrháme salátek do větší mísy, omyjeme a opražíme dýňová semínka, která poté přidáme k salátu společně s namočenými kešu a nakrájíme k nim řepu. Enoki si omyjeme a napaříme na páře (přibližně 5 minut). Následně je vmícháme do salátu. Na závěr nasekáme pažitku a přidáme ji také do salátu.
- Je libo zálivku? Tu zvládnete raz dva! Do sklenice s víkem dáme jeden díl ume octu a o něco více oleje (přibližně 30 ml ume octu a 40 ml oleje). Sklenici zavřeme a olej i ume ocet rozmícháme. Vzniklou zálivkou přelijeme salát a vše důkladně promícháme. Servírujeme s kváskovými topinkami.