Šalvějový sirup

Šalvěj lékařská je považována za bylinu bohů a velmi silný antioxidant. Legendy dokonce praví, že touhou šalvěje je udělat člověka šťastným a nesmrtelným. Vy tuto zázračnou bylinku vyzkoušejte sirupu, pomáhá při psychickém rozladění i nachlazení.
  • Encyklopedie
Šalvěj lékařská je považována za bylinu bohů a velmi silný antioxidant. Legendy dokonce praví, že touhou šalvěje je udělat člověka šťastným a nesmrtelným. Vy tuto zázračnou bylinku vyzkoušejte sirupu, pomáhá při psychickém rozladění i nachlazení.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 litry sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 2litry
    cukr 70dkg
Pokyny
  1. Přivedeme k varu 2 litry vody, do které jsme před tím nasypali 70 dkg cukru (nejlépe třtinového).
  2. Pět minut ve vodě povaříme tři menší hrsti šalvějových lístků.
  3. Poté hrnec odstavíme a přidáme do směsi na kousky nakrájený citrón (kůru oloupeme).
  4. Sirup necháme stát v pokojové teplotě 24 hodin.
  5. Pak ho znovu přivedeme k varu, vaříme 5 minut a přes cedník sléváme do připravených sklenic, které uzavřeme a postavíme dnem vzhůru.
  6. Hotový sirup skladujeme v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*