Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali jsme ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
|
Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali jsme ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
|
Porce
300 g másla
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do misky připravíme osušené filetky z ančoviček a pomocí vidličky je rozmělníme na jemnou pastu.
- Poté přidáme hodně povolené máslo a čerstvě namletý pepř.
- Všechny ingredience vyšleháme dohromady, až vnikne jemná hmota.
- Z másla vytvoříme váleček, zabalíme jej do potravinářské folie a dáme minimálně na 2 hodiny do ledničky.
- V lednici vydrží takto připravené másla až 7 dní.