I když by se mohlo na první pohled zdát, že je sekaná docela obyčejné a jednoduché jídlo, nemusí tomu tak úplně být. Variací, jak si sekanou upéct, je spousta. Nechte se inspirovat receptem, kdy jsme přidali šunkovou pěnu, díky které je sekaná pěkně šťavnatá a zelená cibulka jí dodá na barevnosti. Přidáním šunkové pěny tak vykouzlíme luxusní pokrm, po kterém se na talířích jen zapráší.
|
I když by se mohlo na první pohled zdát, že je sekaná docela obyčejné a jednoduché jídlo, nemusí tomu tak úplně být. Variací, jak si sekanou upéct, je spousta. Nechte se inspirovat receptem, kdy jsme přidali šunkovou pěnu, díky které je sekaná pěkně šťavnatá a zelená cibulka jí dodá na barevnosti. Přidáním šunkové pěny tak vykouzlíme luxusní pokrm, po kterém se na talířích jen zapráší.
|
Porce
1 kg masa
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rohlík nakrájíme na menší kousky a přelijeme smetanou, osolíme a opepříme.
- Mleté krůtí maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou a vajíčkem – směs by se měla lepit.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno šunku s lučinou a máslem.
- Šunkovou pěnu promícháme s masem, v případě potřeby zahustíme strouhankou, aby sekaná držela pohromadě.
- Ze směsi vytvarujeme 1 větší nebo 2 menší pecny.
- Přendáme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C.
- Sekanou pečeme cca 40 minut, během pečení ji přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborovou nebo batátovou kaší.