Sendvič s dušenou šunkou, sýrem a vajíčkem

Udělejte si domácí sendvič s dušenou šunkou, vejcem a sýrem, který bude chutnat na snídani, svačinu i na večeři. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! 
Udělejte si domácí sendvič s dušenou šunkou, vejcem a sýrem, který bude chutnat na snídani, svačinu i na večeři. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství surovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chléb tmavý, se semínky
    šunka dušená
    sýr plátkový
    vajíčko uvařené natvrdo
    máslo pomazánkové
Pokyny
  1. Nejdříve si uvaříme vajíčko natvrdo a nakrájíme ho na plátky. 
  2. Chléb potřeme silnou vrstvou pomazánkového másla. Klasické máslo by v mrazu zmrzlo. 
  3. Na chléb vrstvíme dušenou šunku, vajíčko a plátkový sýr. Nebojme se udělat více pater, na výletě bohatě obložený sendvič přijde vhod. 
  4. Pro dospělé přidáme hořčičný dresing, v dětské variantě ho vynecháme. 
  5. Hotový chléb zabalíme do alobalu a případně vložíme do termo sáčku. Tyto materiály výborně udržují teplo. 
  6. Divíte se, že v tomto toustu není žádná zelenina? V mrazu by totiž mohla zmrznout, podobně je tomu s ovocem. Tyto potraviny by nás navíc v zimě zbytečně ochlazovaly. A proč toust nezapečeme?
  7. V uzavřeném termo sáčku se sráží vlhkost z unikajícího tepla, po několika hodinách bychom pak sendvič vyndali rozmočený. Pokud jej chceme zapéct, měli bychom s přípravou začít včas, abychom jej balili vychladlý.

Pokud si balíme jídlo na výlet do zimní přírody, nejvíce se hodí znovupoužitelné potravinové obaly. Jaké to jsou? Termo sáčky, plastové dózy, svačinové taštičky, na nápoje termoska. Pokud s sebou bereme jednorázové obaly, nikdy je nenechávejme v přírodě, ale zabalme je zpět do batohu, veškerý odpad pak můžeme vytřídit do barevných kontejnerů na tříděný odpad při nejbližší vhodné příležitosti. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*