Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
|
Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
|
Porce
4 sendviče
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Z toustového chleba odřízneme kůrku.
- Majonézu zamícháme spolu se zakysanou smetanou a bylinkami. Ochutíme solí a barevným pepřem.
- Toastový chleb namažeme připraveným dipem.
- Mozarellu nakrájíme na plátky, které obalíme v sušené šunce. Na pánvi ji dokřupava orestujeme.
- Rajčata nakrájíme na plátky.
- Poté dáme orestovanou mozarellu na toastový chléb spolu z rajčaty a lístky bazalky. Vše zakápneme balzamickou redukcí.
- Přiklopíme druhým toastovým chlebem a podáváme.