Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Vývar
    mrkev 300g
    petržel 300g
    celer 400g
    cibule 2ks bílá
    česnek 1palička
    koření divoké - bobkový list, pepř celý, nové koření
    libeček 1snítka
Knedlíčky
    máslo 40g
    drůbeží maso 150g drůbeží játra
    vejce 1ks
    pepř černý
Pokyny
  1. Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1,5 l vody a vaříme do poloměkka.
  2. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli ( i se slupkou), vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou.
  3. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
Játrové knedlíčky
  1. Játra nameleme v mlýnku nebo mixeru, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme.
  2. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh.
  3. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky.
  4. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme.
  5. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*