Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
|
Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1,5 l vody a vaříme do poloměkka.
- Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli ( i se slupkou), vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou.
- Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
Játrové knedlíčky
- Játra nameleme v mlýnku nebo mixeru, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme.
- Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh.
- Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky.
- Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme.
- Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.