Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to.
|
Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to.
|
Porce
5 sklenic
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
šípek
1kg
cukr krupice
1kg
hřebíček
1/2 lžička
mletý
|
Pokyny
- Šípky zbavíme stopek a bubáků a přepůlíme.
- Vložíme je do horké vody a vaříme asi 30 minut do měkka.
- V masovém mlýnku je rozemeleme nebo propasírujeme přes cedník.
- Následně drť propasírujeme ještě jednou, abychom se zbavili všech jemných částí a peciček.
- Drť zvážíme a přisypeme k ní stejné množství cukru.
- Směs vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut do požadované konzistence.
- Plníme do sklenic, uzavřeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.