Z jednoho kilogramu ovoce dostanete půl litru šťávy. Tu pak můžete ředit jako sirup, přidávat do čaje nebo smíchat třeba s jablečným džusem.
|
Z jednoho kilogramu ovoce dostanete půl litru šťávy. Tu pak můžete ředit jako sirup, přidávat do čaje nebo smíchat třeba s jablečným džusem.
|
Porce
2 litry
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Oprané bobulky vložíte do velké nádoby a zalijete vodou s kyselinou citronovou.
- Necháme tři dny macerovat, pak rozmixujeme a přecedíme přes jemné plátýnko nebo sítko na čaj.
- Na litr vzniklého nápoje přidáme kilogram cukru a rozmícháme.
- Tento sirup neprošel tepelnou úpravou a je proto skvělým zdrojem všech zdravotních benefitů arónie.