Sirup z meduňky a máty

Léto v lahvi! To je meduňkovo-mátový sirup, který vám poslouží nejen na přípravu nápoje, ale i na dochucení dezertů.
  • Encyklopedie
Léto v lahvi! To je meduňkovo-mátový sirup, který vám poslouží nejen na přípravu nápoje, ale i na dochucení dezertů.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1,7 l sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máta 10ks
    meduňka 10ks
    voda 1,7l
    cukr 1kg
Pokyny
  1. Do vychlazené převařené vody namočíme obrané bylinky a necháme louhovat (macerovat) v lednici 24 hodin.
  2. Poté přecedíme šťávu přes sítko.
  3. Přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Nalijeme do čistých sklenic, necháme vychladit a vložíme do lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*