Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
|
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
|
Porce
1 forma 30 cm
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
žloutky
2ks
máslo
50g
polohrubá mouka
150g
prášek do pečiva
1/2balíčku
třtinový cukr
100g
kakao
50g
bílek
2ks
rybíz
200g
moučkový cukr
100g
|
Pokyny
- Ze všech surovin na koláč vypracujeme těsto, smetany přidáme tolik, aby bylo vláčné a husté.
- Vylejeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 10 min v troubě vyhřáté na 170 °C.
- Vyšleháme tuhý sníh z bílku, cukru a skořice, vmícháme rybíz, potřeme těsto a pečeme do dalších 15 minut nebo dokud sníh nezezlátne.
- Podáváme vlažný se zakysanou smetanou.
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.