Skořicovo-rybízová sněhová buchta

Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 forma 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Pokyny
  1. Ze všech surovin na koláč vypracujeme těsto, smetany přidáme tolik, aby bylo vláčné a husté.
  2. Vylejeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 10 min v troubě vyhřáté na 170 °C.
  3. Vyšleháme tuhý sníh z bílku, cukru a skořice, vmícháme rybíz, potřeme těsto a pečeme do dalších 15 minut nebo dokud sníh nezezlátne.
  4. Podáváme vlažný se zakysanou smetanou.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*